Szele-Tech Bt.

Iroda: +36-1/286-3000   

Szervizvezető: Izsó Mihály +36-20-337-1184

Munkanapokon: 8:00 – 17:00

Webshop

Termékek

Léghálózati elemek

Cégünk az olasz  SICOMAT és  AirCom  gyár légtechnikai rendszereit  forgalmazza és használja rendszer tervezés és kivitelezés során.

Alumínium kontra Acél (fekete és galvanizált)

Korrózió

Ez az első dolog, ami kívül és belül is hatással lehet az acél csőrendszerekre. A rozsda a sűrített levegős rendszerek legnagyobb hibája. A rozsda a rendszer más részeire is hat: a szűrőkre, a szabályozókra, a szerszámokra, a gépekre, stb. Az Aircom termékei rozsdásodás mentesek, így a hálózatba installálásra kerülő minden darab biztonságos. Ez kevesebb karbantartást, kevesebb pénzkiadást és hosszabb élettartamot jelent!

Súly

Tíz méteres magasságban egy 102 mm átmérőjű csővel dolgozni nehéz és veszélyes. Az acélhoz képest az alumínium sokkal könnyebb, így elképzelhető, hogy mennyi erőfeszítés kell egy acél cső megemeléséhez az Aircoméval összehasonlítva. 10 méteres magasságban menetezni vagy hegeszteni a csövet nem hogy nehéz, de lehetetlen.
A mi mottónk: első a biztonság!

Módosítás

Az acél rendszer módosítása mindig nehéz és időigényes, akár hegesztett vagy menetes. El kell vágni a csövet és újra hegeszteni vagy menetezni a cső másik részét. Természetesen le kell zárni a vezetéket és enyhíteni a nyomást. Az Aircom csövei újra felhasználhatóak és a csatlakozó rendszerünknek köszönhetően nincs szükség menetezésre vagy hegesztésre.

Szivárgás

Az acélcsövek menetezése vagy hegesztése a legegyszerűbb módja annak, hogy minden csatlakozási ponton mikro szivárgásokat hozzanak létre. Az Aircom 2 O-gyűrűvel és szorítógyűrűvel rendelkezik mindegyik csatlakozáson a rendszer szivárgásának megakadályozására.
Ne felejtse el, hogy a sűrített levegő a legdrágább energia a cég számára. Ne pazarolja!

Szennyezés

A szennyezés szigorúan a módosítás velejárója. Néha hátrányos. Előfordulhat, hogy a kompresszor helyiségben történt meghibásodás olajjal/vízzel szennyezi a teljes vezetéket. Az Aircom csövei szétszerelhetőek, megtisztíthatóak és újra összeszerelhetőek. Ezt lehetetlen megoldani az acél csövek esetében.

Munkaerő és munkaidő ráfordítás

A menetezés és a hegesztés időigényes, szakmunkásokra, szerszámokra, helyre, stb. van szükség. Az Aircom rendszer csavarmentes, nem igényel csavarhúzókat vagy más szerszámot, csak sorjázó szerszámra, kenőanyagra és Aircom villáskulcsokra van szükség. Lehet, hogy kevesebb, mint az idő fele szükséges az acél vagy más alumínium rendszerekhez képest.

Áramlás

Néhány hagyományos kerek/négyzet alakú csőrendszer nem veszi figyelembe azt a tényt, hogy az áramlásnak akadálya van minden egyes csatlakozásnál. Ez más nyomásesést jelent. Belső átmérőnk teljes furatú, csöveinkben nincs akadály vagy turbulencia. Ezt az extrudált Alu csövek belső simaságához adva a legjobb megoldásnak kell tekinteni az energiatakarékos csőrendszerekben.

Karbantartás

A kondenzátum elvezetéséből adódó rozsdát folyamatosan ellenőrizni kell. Időről időre a szűrőket tisztítani és a szerszámokat ellenőrizni kell: ez költség!
Az AIRCOM csövek használatával csökkenthető a szűrőcsere igénye és meghosszabbítható a szerszámok élettartama.

Kérdése van? Lépjen velünk kapcsolatba.

Csavarkompresszor forgalmazás, üzembehelyezés, javítás és szerviz.